Vojumgård
Vojumgård er en slægtsgård som har tilhørt familien siden 1889. Gården drives nu af Marie og Peter Chr. Jespersen – de er 4. generation på stedet. De overtog gården i 1986 efter Niels C. Nielsen, som sammen med sin muskelsvindsramte søn Peter var initiativtager til oprettelsen af Revsø og Omegns Rideklub som har til huse på Vojumgård.
Det hele startede med at Peter gerne ville have en hest, hans far spurgte ham hvad vil du da med den du kan jo ikke ride. Peter svarede prompte jamen far jeg kan da klappe den. Så var hans far solgt og han tog på marked så Peter og hans søster Grethe kunne købe en hest for de penge de havde fået til konfirmation. Jeanette hed den hest de fik købt. Jeanette fik 7 føl – Bento, Susan, Tinto, Donna, Donni, Sonny Boy og Tarok.
Niels fik lavet en sandbane på Vojumgård så egnes børn og unge kunne ride der og Peter kunne sidde og se på.
I 1973 fik man foræret en fane på Vojumgård – fanen stammede fra Sommersted Ringeforening og var nu blevet fundet på et loft i Sommersted. Niels mente ikke at men kunne have en fane uden at have en forening og derfor blev der indkaldt til stiftende generalforsamling som blev afholdt i den gamle vognlade.
Peter blev valgt som formand i den ny klub – en post som han besad til hans død i 1974.
Niels byggede i 1976 en ridehal og vi fik den mest specielle rytterstue – en gammel bus. Den gamle blå bus var noget for alle, børnene elskede at ”køre” i den – førersædet var bevaret og de voksne kunne side og få en hygge snak mens de fik varmen. Der blev bygget et køkken på enden af bussen så der kunne laves mad til stævner osv.
Niels underviset elevholdene – det foregik på de store heste som blev brugt til børn helt ned til 8 års alderen. Der var 4 ponyer Mads, Sonny, Viggo og Skjold – de blev kun brugt til de rytter der kunne ride da de var alt for frække til at begynderne kunne ride på dem.
Klubben voksede – der kom nye ejer og der skulle udvides. I 1994 blev den nye ridehal bygget ved hjælpe af en enorm frivillig indsats. I 1999 byggede Marie og Peter Chr. en stald mellem de 2 haller. Det er en dejlig stald med forskudt ovenlys hvilket er med til at gøre stalden meget allergivenlig. I 1997 blev der bygget en ny rytterstue - det var noget helt andet en den gamle bus der havde fungeret som rytterstue indtil nu.Den gamle heste- og grisestald blev renoveret i 2008 - vi kan nu huse ca. 70 heste. Efter en årrække med fremgang i rideklubben blev den lille hal i 2009 forlænget så vi nu har 2 store ridehaller.
 
Klik her for at få dit eget GoMINIsite